Waarom zijn wenkbrauwen niet symmetrisch?

07/09/2020

Welke wenkbrauw is jouw favoriet? Je rechter- of linkerbrow? Er is er altijd eentje die supermakkelijk in model te brengen is. Deze wenkbrauw is lief. Ze zit moeiteloos goed. Pluk je per ongeluk een haartje teveel? Dat zie je niet eens. Het is gewoon een altijd blije wenkbrauw. Maak je een selfie? Dan hou je je telefoon het liefst aan deze kant van je gezicht. Het klopt gewoon. Selfies zijn altijd net even wat beter vanuit die hoek. En dan is daar haar onaardige stiefzus. We noemen haar “stiefzus” want ze lijkt niet eens familie te zijn van je andere wenkbrauw. Deze brow is koppig. Ze doet gewoon niet mee met wat er aan de andere kant van je gezicht gebeurt. Ze zit nooit vanzelf op de juiste plek en ze weigert dezelfde vorm aan te nemen. Op een slechte dag zeg je bij het zien van een selfie al snel: DELETE! Hoe komt dat eigenlijk? Waarom zijn we niet gezegend met een perfect symmetrisch gezicht? Waarom verschillen onze wenkbrauwen zo van elkaar?

Symmetrie door spieren

Waarom verschillen onze wenkbrauwen toch altijd iets van elkaar? 🤷‍♀️ De oorzaak ligt bij onze gezichtsspiertjes. De linker- of rechterkant van je gezicht is vaak net even iets sterker. Hierdoor lijkt je ene wenkbrauw altijd iets hoger, ronder, of langer dan de ander. Een littekentje of wat lege plekjes kunnen het verschil versterken.

Asymmetrisch gezicht door slapen

De kans is groot dat jij een favoriete kant hebt waar je op slaapt. Ben je een buikslaper? Dan lig je waarschijnlijk ook vaker met je gezicht naar één bepaalde kant. Dit is de kant waar je haar stijler is als je krullerig haar hebt. Waar je haar misschien wel dunner is. Dit is de kant waar je wimperextensions, als je die hebt, sneller uitvallen. En de kant waar je gezicht wat “platter” is.

Asymmetrisch gezicht door leeftijd

Zie je een foto van jezelf als baby of klein kind? Of kijk je naar je eigen kinderen? Waarschijnlijk zie je dan perfect symmetrische gezichtjes.  Nog even terug naar het slapen: het schijnt dat we vaker op ons favoriete zij slapen naarmate we ouder worden. En hoe ouder je wordt, hoe minder je van houding wisselt tijdens het slapen. Met als gevolg dat je steeds langer onafgebroken op één kant van je gezicht slaapt. Met als gevolg dat je gezicht minder symmetrisch wordt naarmate je ouder wordt.

Mimiek maakt uniek

Perfect symmetrische wenkbrauwen heeft niemand van nature. Maar is dit erg? Het is de asymmetrie wat jouw gezicht uniek maakt. Wist je dat als iemand jou bekijkt, zijn of haar brein harder moet werken om jouw gezicht in zich op te nemen als het niet perfect symmetrisch is? En dat die persoon jouw gezicht daardoor beter onthoudt?

Altijd maar dezelfde kant van jezelf op de foto zetten wordt ook maar saai. Waardeer ook je “slechte selfiekant”. Dus vier je unieke zelf en waardeer variatie in foto’s die je van jezelf terugziet. Door jouw unieke mimiek, die juist gecreëerd wordt door je asymmetrische gezicht, ben je gewoon een onvergetelijk mens!

Meer symmetrie in wenkbrauwen met semipermanente make-up

Volledig gelijke wenkbrauwen kunnen dus eigenlijk niet bestaan 😉… Een PMU-specialiste zal er natuurlijk écht alles aan doen om het verschil tussen jouw wenkbrauwen zo klein mogelijk te maken. Mijn dagelijkse missie is het ondertussen wel geworden! 🤣 Gewapend met meetinstrumentjes en een unieke symmetrie-bereken app, komt uiteindelijk altijd jouw perfecte en meest gelijke vorm tevoorschijn!! Maar vergeet niet: mimiek maakt uniek! 😘

ook interessant voor jou?

Welke “wenkbrauwtattoo” past bij jou?

Welke “wenkbrauwtattoo” past bij jou?

Al weken of misschien zelfs maanden swype je langs de mooiste wenkbrauwen op Instagram. Je bent er allang over uit: je bent het bijtekenen zat. Jij wilt ook wakker worden met perfecte wenkbrauwen. En dan niet met daadwerkelijk getatoeëerde wenkbrauwen (iieks!), maar...

5 grappige weetjes over wenkbrauwen

5 grappige weetjes over wenkbrauwen

Tijdens de jaren ’90, waarin o.a. Drew Barrymore haar prachtige volle wenkbrauwen omruilde voor de inmiddels iconische lijntjes, plukte menig vrouw haar wenkbrauwen weg tot de nu veel te vaak op oude foto’s geziene minimale lijntjes. Dat was gewoon ons ding toen, ja?...

Pin It on Pinterest

Share This