‘Mijn microblading vervaagt sneller dan verwacht…’ Dit is waarom!

22/08/2018

Een microbladingbehandeling is een semi-permanente procedure. Dat betekent dat er – of je nu tevreden bent met het eindresultaat of niet – altijd een einddatum aan de houdbaarheid van je nieuwe wenkbrauwen zit.

Het feit dat het een semipermanente behandeling is heeft een aantal voordelen:

  • Doordat de wenkbrauwstylist handmatig de wenkbrauwhaartjes plaatst, krijg je superfijne hairstrokes. Lijntjes die niet uitlopen en vanzelf weer volledig vervagen na 1 tot 3 jaar. Met een permanente wenkbrauwtattoo wordt er pigment in een diepere huidlaag ingebracht. Bij oude tatoeages met fijne lijntjes – zoals teksten – zie je na verloop van tijd dat de lijntjes dikker beginnen te worden. Dit is ook een risico met een ‘echte’ wenkbrauwtattoo.
  • Je nieuwe wenkbrauwen houden, zolang ze zichtbaar zijn, de kleur die is aangebracht. Bij machinaal aangebrachte permanente make-up zie je dat de basistint uiteindelijk resteert. Het resultaat: grijs/blauwe of rode wenkbrauwen.
  • Heel prettig: doordat het pigment minder diep in de huid wordt ingebracht is de behandeling veel minder pijnlijk.
  • Door de manueel geplaatste hairstrokes is het resultaat veel natuurlijker dan bij machinaal toegepaste permanente wenkbrauwmake-up.

Kun je maar niet wennen aan je wenkbrauwen? Helaas, dat kan gebeuren. Allereerst is het belangrijk dat je niet direct oordeelt over het resultaat. Direct na de behandeling zijn je wenkbrauwen donkerder dan dat ze uiteindelijk zullen worden. Het helingsproces verloopt bij iedere persoon anders. Je kunt een paar dagen met intense wenkbrauwen rondlopen. Dit gaat vanzelf over. Ben je daarna nog niet 100% tevreden? Dan is er altijd de optie om de behandeling ongedaan te laten maken. Je wenkbrauwstyliste is hierin getraind!

Ben je juist superblij met je nieuwe wenkbrauwen en baal je gigantisch als het resultaat na 6 maanden al lijkt te vervagen?

Hey, maar dát was niet de bedoeling! Je bent net helemaal gewend aan opstaan mét wenkbrauwen, de deur uitlopen zonder je wenkbrauwen te hoeven bijtekenen en nu is het alweer zo ver? Dit kan een paar redenen hebben.

1 | Je hebt de nazorginstructies niet goed opgevolgd

Niet de meest leuke reden om mee in huis te vallen, maar het is mogelijk dat je niet in de gelegenheid bent geweest om de nazorginstructies stap voor stap op te volgen. Misschien smeer je bijvoorbeeld minder riant en frequent met een hoge factor zonnebrandcrème in de zomer. Ga nog eens na of je alle stappen goed hebt opgevolgd!

2 | Je sport of zwemt veel

Werk je jezelf minimaal drie keer per week compleet in het zweet in de sportschool? Yep, dit kan echt een reden zijn dat je wenkbrauwen sneller vervagen. Zweten zorgt ervoor dat pigment naar de oppervlakte van je huid wordt gedreven. Het werkt als een soort oplosmiddel voor het pigment. Grote kans (hopen we althans) dat je jezelf na het sporten ook nog eens riant insopt onder de douche en je gezicht goed schoonmaakt. Dááág wenkbrauwen! Dus ga je trainen voor de marathon, dan kan het beter zijn je behandeling nog even uit te stellen óf te accepteren dat je iets eerder voor een nieuwe behandeling moet komen.

3 | Je bent fanatiek saunabezoeker

Beetje een open deur na het sporten en zweten, maar ook het fanatiek bezoeken van de sauna kan een reden zijn dat je microblading sneller vervaagt. Zeker als je houdt van wekelijks ontgiften in een infraroodsauna, die je binnen 15 á 20 minuten door de onhoudbare hitte naar buiten dwingt, is de kans groot dat je je wenkbrauwen snel uitzwaait.

4 | Je gaat regelmatig naar de schoonheidsspecialiste

Behandelingen als microdermabrasie – gericht op het verwijderen van dode huidcellen en de huid aansporen tot het vernieuwen van huidcellen – en andere ( chemische ) peelings kunnen zeker van invloed zijn op het vervagingsproces van je nieuwe wenkbrauwen.

5 | Je gebruikt een bijzondere gezichtszeep

En dan bedoelen we bijvoorbeeld een facewash die heel fanatiek aan de slag gaat met iets dat microdermabrasie ook doet: het huidcelvernieuwingsproces versnellen. Producten die veel vitamine A bevatten zijn dan ook niet aan te raden. Keurig om je wenkbrauwen heen soppen, raden wij aan!

6 | Je komt niet op tijd langs voor een nabehandeling

Elke huid is anders, elke wenkbrauw vervaagt op zijn eigen tijd. Vervagen jouw wenkbrauwen al veel eerder dan na een jaar? Jouw huidcellen vernieuwen waarschijnlijk gewoon sneller. Je hebt dan vast een stralende huid, dat is dan toch heel mooi meegenomen! Dan zit er niets anders op dan iets eerder een afspraak te maken voor een nieuwe behandeling. Als je natuurlijk verder wel heel blij bent met je wenkbrauwen. Want zeg nu zelf, ook al kom je na 8 maanden al voor een nieuwe behandeling… dan heb je toch 8 maanden plezier gehad van je wenkbrauwen in plaats van een halve dag?!

We willen natuurlijk dat jij tot de mensen behoort die na een microblading behandeling de deur uitlopen met een set prachtige wenkbrauwen, die zo lang mogelijk goed blijven! Maar mocht dat niet zo zijn, dan hopen we dat je iets herkent in dit artikel. Misschien ontdek jij een reden dat jouw wenkbrauwen iets sneller vervagen dan die van anderen. Wie weet kun je door een kleine aanpassing na een toekomstige behandeling veel langer genieten van je nieuwe wenkbrauwen!

 

GOOD BROWS * GOOD MOOD * GOOD DAY

– XO – LIZ

ook interessant voor jou?

Waarom zijn wenkbrauwen niet symmetrisch?

Waarom zijn wenkbrauwen niet symmetrisch?

Welke wenkbrauw is jouw favoriet? Je rechter- of linkerbrow? Er is er altijd eentje die supermakkelijk in model te brengen is. Deze wenkbrauw is lief. Ze zit moeiteloos goed. Pluk je per ongeluk een haartje teveel? Dat zie je niet eens. Het is gewoon een altijd blije...

Welke “wenkbrauwtattoo” past bij jou?

Welke “wenkbrauwtattoo” past bij jou?

Al weken of misschien zelfs maanden swype je langs de mooiste wenkbrauwen op Instagram. Je bent er allang over uit: je bent het bijtekenen zat. Jij wilt ook wakker worden met perfecte wenkbrauwen. En dan niet met daadwerkelijk getatoeëerde wenkbrauwen (iieks!), maar...

5 grappige weetjes over wenkbrauwen

5 grappige weetjes over wenkbrauwen

Tijdens de jaren ’90, waarin o.a. Drew Barrymore haar prachtige volle wenkbrauwen omruilde voor de inmiddels iconische lijntjes, plukte menig vrouw haar wenkbrauwen weg tot de nu veel te vaak op oude foto’s geziene minimale lijntjes. Dat was gewoon ons ding toen, ja?...

Pin It on Pinterest

Share This